naczynia kuchenne

przybory kuchenne

noże gastronomiczne

meble ze stali nierdzewnej

regały

piece

akcesoria stołowe

akcesoria barmańskie

akcesoria piekarskie i cukiernicze

urządzenia

chłodnictwo

ciągi kuchenne

odzież gastronomiczna

chemia do gastronomii

młynki do zlewozmywaków

komis

 

 

 

 

 

 

 

Chłodnictwo

oferujemy :

  • stoły chłodnicze - System COOLwall zapewnia równomierne chłodzenie całego wnętrza, dużą pojemność użytkową urządzenia. Wysokiej jakości agregat posiada dwa lata gwarancji. Urządzenie posiada system automatycznego rozmrażania, wymuszony obieg powietrza chłodzącego; możliwa jest skuteczna praca w temperaturze otoczenia dochodzącej do 40 stopni. Wszystkie ściany wykonane są ze stali nierdzewnej 18/10 i wypełnione pianką poliuretanową.
  • witryny chłodnicze
    - Chłodzenie grawitacyjne
    - Agregat chłodniczy Danfoss
    - Zakres temperatur +1 do +10 C
    - Czynnik chłodniczy R 507 lub 404
    - Napięcie znamionowe 230V / 50 Hz


    WYPOSAŻENIE STANDARDOWE:
    - Boki wykonane z ABS izolowane pianką poliuretanową
    - Korpus izolowany pianką poliuretanową
    - Termostat z automatycznym odmrażaniem
    - Przesłony nocne
    - Blat roboczy wykonany z granitu

    WYPOSAŻENIE DODATKOWE
    - Dzielona część ekspozycyjna z dodatkową półką
    - Korpus urządzenia w kolorze niestandardowym

    - Półka od strony klienta

    szafy chłodnicze

    DANE TECHNICZNE:
    - Chłodzenie grawitacyjne lub wymuszone
    - Agregat chłodniczy Danffos
    - Zakres temperatur +1 do +10 C
    - Czynnik chłodniczy R 507 lub R 404
    - Napięcie znamionowe 230V / 50 Hz

    WYPOSAŻENIE STANDARDOWE:
    - Korpus izolowany pianką poliuretanową
    - Termostat z automatycznym odmrażaniem
    - Podświetlana plafoniera

    WYPOSAŻENIE DODATKOWE
    - Możliwość wykonania z blachy nierdzewnej
    - Korpus urządzenia w kolorze niestandardowym

  • schładzarki/zamrażarki szokowe - w procesie przygotowywania potraw bardzo ważne jest ich szybkie schładzanie. Najlepiej by czas schładzania potrawy nie przekraczał 2 -3 godzin. Bardzo szybkie przejście przez strefę temperaturową sprzyjającą rozwojowi bakterii (od 66 stopni do 3 stopni) pozwala uniknąć namnażania się mikroorganizmów. Do przeprowadzenia procesu szybkiego schładzania stosuje się chłodziarki szokowe. Czas schładzania do temp +3 to około 90minut, czas zamrażania do temp -18 to około 240 min. Urządzenie wykonane jest ze stali nierdzewnej

  • zamrażarki skrzyniowe - bardzo oszczędne, szybkie schładzanie, eliminacja wibracji, cicha praca, gładka powierzchnia.

  • chłodziarki - wykonane z blachy malowanej proszkowo, cichy agregat, półki druciane i kosze.

  • kostkarki do lodu - niezbędne wyposażenie barów, kawiarni, restauracji, w których podaje się drinki i napoje chłodzące. Wykonane z blachy nierdzewnej 18/10; chłodzenie mieszane (powietrzno - wodne). Wydajność od 25 do 80 kg/24h