naczynia kuchenne
przybory kuchenne
noże gastronomiczne
meble ze stali nierdzewnej
regały
piece
akcesoria stołowe
akcesoria barmańskie
akcesoria piekarskie i cukiernicze
urządzenia
chłodnictwo
ciągi kuchenne
odzież gastronomiczna
chemia do gastronomii
młynki do zlewozmywaków
komis
|
Chłodnictwo
oferujemy :
- stoły chłodnicze - System COOLwall zapewnia równomierne chłodzenie całego
wnętrza, dużą pojemność użytkową urządzenia. Wysokiej jakości agregat posiada dwa lata gwarancji. Urządzenie posiada system automatycznego rozmrażania, wymuszony obieg powietrza chłodzącego; możliwa jest skuteczna praca w temperaturze otoczenia dochodzącej do 40 stopni. Wszystkie ściany wykonane są ze stali nierdzewnej 18/10 i wypełnione pianką poliuretanową.
- witryny chłodnicze
- Chłodzenie grawitacyjne
- Agregat chłodniczy Danfoss
- Zakres temperatur +1 do +10 C
- Czynnik chłodniczy R 507 lub 404
- Napięcie znamionowe 230V / 50 Hz 
WYPOSAŻENIE STANDARDOWE:
- Boki wykonane z ABS izolowane pianką poliuretanową
- Korpus izolowany pianką poliuretanową
- Termostat z automatycznym odmrażaniem
- Przesłony nocne
- Blat roboczy wykonany z granitu
WYPOSAŻENIE DODATKOWE
- Dzielona część ekspozycyjna z dodatkową półką
- Korpus urządzenia w kolorze niestandardowym
- Półka od strony klienta
szafy chłodnicze
DANE TECHNICZNE:
- Chłodzenie grawitacyjne lub wymuszone
- Agregat chłodniczy Danffos
- Zakres temperatur +1 do +10 C
- Czynnik chłodniczy R 507 lub R 404
- Napięcie znamionowe 230V / 50 Hz
WYPOSAŻENIE STANDARDOWE:
- Korpus izolowany pianką poliuretanową
- Termostat z automatycznym odmrażaniem
- Podświetlana plafoniera
WYPOSAŻENIE DODATKOWE
- Możliwość wykonania z blachy nierdzewnej
- Korpus urządzenia w kolorze niestandardowym
|
|
- schładzarki/zamrażarki szokowe - w procesie przygotowywania potraw bardzo ważne jest ich szybkie
schładzanie. Najlepiej by czas schładzania potrawy nie przekraczał 2 -3 godzin. Bardzo szybkie przejście przez strefę temperaturową sprzyjającą rozwojowi bakterii (od 66 stopni do 3 stopni) pozwala uniknąć namnażania się mikroorganizmów. Do przeprowadzenia procesu szybkiego schładzania stosuje się chłodziarki szokowe. Czas schładzania do temp +3 to około 90minut, czas zamrażania do temp -18 to około 240 min. Urządzenie wykonane jest ze stali nierdzewnej
- zamrażarki skrzyniowe - bardzo oszczędne, szybkie
schładzanie, eliminacja wibracji, cicha praca, gładka powierzchnia.
- chłodziarki - wykonane z blachy malowanej proszkowo, cichy agregat, półki druciane i kosze.

- kostkarki do lodu - niezbędne wyposażenie barów, kawiarni, restauracji, w których podaje się drinki i napoje chłodzące. Wykonane z blachy nierdzewnej 18/10; chłodzenie mieszane (powietrzno - wodne). Wydajność od 25 do 80 kg/24h
|